Kinderen

Wanneer moet uw kind voor het eerst naar de tandarts?

Zodra het eerste tandje doorkomt, begint u al met poetsen; na de laatste voeding. Als uw kind zo’n 2 à 3 jaar is, kunt u het beste voor het eerst een bezoek aan ons brengen. Op een ontspannen, speelse manier laten wij uw kind dan kennismaken met onze praktijk: even zitten in de stoel, de materialen en apparatuur bekijken en de medewerkers leren kennen. We bekijken samen het gebit en geven uitleg over tanden en kiezen, tandpasta en tanden poetsen. Uw kind moet er vooral een prettige ervaring aan overhouden.

Regelmatige controle is belangrijk

Daarna komt u elk halfjaar voor controle. Dat is belangrijk, want het kindergebit is erg kwetsbaar, zeker in de fase waarin het gebit wisselt. Als er dan gaatjes ontstaan, zijn we er tenminste snel bij. Zo bouwen we meteen een vertrouwensband op met uw kind.

Ook voor oudere kinderen staan wij uiteraard klaar. We zorgen ervoor dat zij zich op hun gemak voelen en met plezier werken aan een goed gebit.

De controles worden door de basisverzekering vergoed tot het 18e jaar (geldt niet voor de orthodontist!). Uw kind kan dus gratis naar de tandarts. Zo leggen we samen een goede basis voor een gezond en mooi gebit.

Patiënt worden

Zoekt u een nieuwe tandarts? Schrijf u meteen in als patiënt.