Kroon en brugwerk

Kronen, bruggen of facings zonder te ‘happen’

Om uw gebit te restaureren of te verfraaien staan ons verschillende keramische hulpmiddelen ter beschikking: kronen, bruggen en facings. Om ze te produceren hebben we de beschikking over het nieuwste van het nieuwste: het Cerec-systeem, de top in CAD/CAM-systemen. Het bestaat uit een scanner, 3D-software en een computergestuurd slijpapparaat. Dus is uw gebit beschadigd, bijvoorbeeld door een ongeval; is een tand of kies niet sterk genoeg meer of bent u niet tevreden over uw eigen glimlach? Dankzij ons Cerec-systeem kunnen wij u supersnel en makkelijk helpen. U hoeft bijvoorbeeld niet meer te ‘happen’; uw gebit wordt eenvoudigweg gescand. Er zijn geen afdrukken of noodkronen nodig en het resultaat is buitengewoon fraai en duurzaam. En bovendien: klaar in één dag!

Wat gebruiken we waarvoor?

Een kroon gebruiken we als uw tanden of kiezen ernstig beschadigd zijn en te zwak zijn geworden om in stand te blijven. Bijvoorbeeld na een ongeval, als de vulling te groot is geworden of na een wortelkanaalbehandeling. We plaatsen dan een porseleinen kapje over de tand of kies. Tegenwoordig maken we ze bijna altijd volledig van porselein, zodat er geen donkere (metalen) randjes te zien zijn.

Een brug maken we als er tanden of kiezen ontbreken. We plaatsen dan een of meerdere kunsttanden of -kiezen op een brug, die we bevestigen aan de naastgelegen tanden of kiezen. Het zorgt ervoor dat u (weer) normaal kunt kauwen en het voorkomt dat de andere tanden of kiezen scheef gaan staan of ‘verplaatsen’.

Een facing is een dun schildje van porselein dat op de eigen (voor)tand wordt geplaatst om deze te verfraaien. Het is een prima oplossing als er bijvoorbeeld een stukje van de tand is afgebroken of bij een verkleuring. We slijpen de eigen tand hiervoor af tot een klein puntje.

Patiënt worden

Zoekt u een nieuwe tandarts? Schrijf u meteen in als patiënt.