Mondhygiënist

Gezond tandvlees is een eerste vereiste voor een gezond gebit

De mondhygiënist helpt u om de kwaliteit van uw tandvlees hoog te houden. Dat is belangrijk, want een goed gebit staat of valt met de kwaliteit van uw tandvlees. Dankzij stevig tandvlees blijft het gebit gezond en kunnen we uw gebit – als het toch nodig mocht zijn – probleemloos behandelen.

Is uw tandvlees ontstoken, dan is dat een waarschuwing dat de kwaliteit minder goed is geworden. Dat komt bijvoorbeeld doordat er tandplak is blijven zitten. De bacteriën die daarin zitten, veroorzaken de ontsteking. In eerste instantie zult u daar niet zoveel last van hebben, maar op den duur kan, zonder behandeling, zelfs het kaakbot aangetast raken. Dat heeft gevolgen voor de aanhechting van tanden en kiezen. Er kan ruimte ontstaan tussen tandvlees en gebit, de zogenaamde pockets. Ook als tandsteen zich hecht aan de wortels van tanden en kiezen, kunnen deze los gaan zitten en verliest u ze uiteindelijk.

Wanneer gaat u naar de mondhygiënist?

Constateert de tandarts bij de controle van uw gebit dat uw tandvlees niet van optimale kwaliteit is, dan zal hij u doorverwijzen naar de mondhygiënist. Maar u kunt zelf al eerder aan de bel trekken, als u denkt dat uw tandvlees niet goed gezond is. Dat merkt u bijvoorbeeld als uw tandvlees bloedt bij of na het poetsen. Of als u tandsteen of aanslag ziet zitten. Twijfelt u of uw tandvlees stevig genoeg is, maak dan gerust een afspraak met onze mondhygiënist.

Patiënt worden

Zoekt u een nieuwe tandarts? Schrijf u meteen in als patiënt.