Onzichtbare beugels

Een beugel hoeft niet altijd zichtbaar te zijn

Heeft u altijd al iets willen doen aan uw overbeet, scheve tanden of ver uit elkaar staande tanden, maar hield de traditionele slotjesbeugel of buitenbeugel u tegen? Dan hebben wij misschien een alternatief voor u: de nauwelijks zichtbare beugel.

De onzichtbare beugel is vooral geschikt voor (jong) volwassenen met een lichte overbeet of ver uit elkaar staande of scheve tanden. Is er sprake van verkeerde uitlijning of een complex overbeetprobleem, dan is de traditionele beugel beter. Onze tandarts kan beoordelen of u in aanmerking komt voor de onzichtbare beugel. Wij hebben ruime ervaring met en gebruiken de nieuwste technieken voor het aanmeten van deze onzichtbare beugels. Het is wel aan te raden deze beugel zo’n 22 uur per dag te dragen.

Helaas is de onzichtbare beugel niet geschikt voor kinderen en jonge tieners met orthodontische problemen. Zij zullen het voorlopig nog moeten doen met de traditionele (slotjes)beugel.

Wat kost een onzichtbare beugel?

De kosten van de onzichtbare beugel zijn vergelijkbaar met die van de traditionele beugel en variëren, omdat ze afhankelijk zijn van allerlei factoren, zoals de behandeling die voor of na het aanmeten nodig is. Heeft u een tandartsverzekering, dan is het verstandig vooraf te informeren of orthodontische behandeling en de beugel wordt vergoed.

Patiënt worden

Zoekt u een nieuwe tandarts? Schrijf u meteen in als patiënt.