Prothese

Protheses: niet van echt te onderscheiden

Soms is het nodig om tanden of kiezen te vervangen door een prothese. Dat kan een volledige prothese zijn (een zogenaamd kunstgebit) of een gedeeltelijke prothese. Dankzij onze vakkennis en geavanceerde apparatuur kunnen wij u een prothese aanmeten, die niet van het eigen gebit is te onderscheiden, zowel in uiterlijk als in gebruik.

Een volledige prothese (kunstgebit) is de juiste oplossing als u (bijna) geen eigen tanden en kiezen over heeft in uw boven- en/of onderkaak. U kunt dan kiezen voor een uitneembare prothese of een vaste prothese die door middel van implantaten wordt bevestigd. Een vaste prothese is comfortabeler en geeft meer stevigheid dan een uitneembare prothese. Wij overleggen graag met u wat voor u de beste oplossing is.

Een gedeeltelijke prothese gebruiken we als meerdere tanden/kiezen zijn verwijderd. Deze wordt bevestigd aan de overgebleven tanden of kiezen. U kunt kiezen uit een kunststof prothese of een zogenaamd frame. Uiteraard kunt u ook daarbij rekenen op ons deskundige advies.

Patiënt worden

Zoekt u een nieuwe tandarts? Schrijf u meteen in als patiënt.