Vullingen

Een vulling van composiet is nauwelijks zichtbaar

Het ontstaan van een gaatje (caviteit) in tand of kies is niet altijd te voorkomen, ook al verzorgt u uw gebit nog zo goed. Laat u uw gebit regelmatig (elk half jaar) controleren, dan zijn we er meestal wel bijtijds bij om erger te voorkomen. We zullen de betreffende tand of kies dan moeten vullen. Daarvoor gebruiken we composiet, een witte vulling, die nauwelijks opvalt.

Composiet gebruiken we ook als u uw gebit mooier wilt maken. Bijvoorbeeld om een beschadiging of scheefstand van een tand te herstellen.

Hoe vullen wij een gaatje?

Als u een gaatje heeft, zullen wij u vooraf altijd precies uitleggen wat er gaat gebeuren. Bent u bang dat het pijn gaat doen, dan kunnen we u plaatselijk verdoven, zodat u er niets van voelt. De tandarts verwijdert daarna eerst het aangetaste deel van tand of kies. Vervolgens wordt het gaatje opgevuld met composiet. Met een led-lamp wordt de composietvulling uitgehard, zodat u direct weer alles kunt eten en drinken. Het kan wel zijn dat uw tand of kies nog een paar dagen gevoelig blijft, maar dat gaat vanzelf over.

Patiënt worden

Zoekt u een nieuwe tandarts? Schrijf u meteen in als patiënt.